50065984_529423837571458_8274319414174679040_n.jpg

Stian Mjøs

Alder: 25 Uteksaminert: 2018

1. Hva og hvor studerer du nå?

Jeg tar master i Engineering Design ved UiT Norges Arktiske Universitet i Narvik.

2. Hva går studiet ut på? Hvilke typer fag har du?

Studiet handler om produktutvikling basert på ingeniørvitenskap og fokuserer matematiske beregninger og design. Noen av fagene jeg har er produktdesign, geometrisk modellering, fluidmekanikk, strukturanalyse, innovasjon og ledelse, materialvalg samt flere fag som skal øke forståelsen for de matematiske prinsipper som ligger til grunn i designprosesser.  

3. Hvorfor valgte du dette studiet?

Mange av de typiske stillingene produksjonsteknikkere fikk etter studiet interesserte ikke meg, så jeg ønsket å spesialisere mer innenfor produktutvikling. Dette virket som et veldig godt studie å kombinere bacheloren i Produksjonsteknikk med. Det var kun tre steder i Norge som fokuserer på produktutvikling på masternivå og dermed var lista kort. Narvik er omgitt av fantastisk natur og har et alpinanlegg midt i sentrum bare 5 minutter å gå fra universitetet, så da ble valget enkelt.

5. Har du fagbrev, i så fall i hva?

Nei.

6. Hvilket fag fra Produksjonsteknikk har du hatt mest nytte av?

Utveksling! Men av fagene på høgskolen må være 3D-modellering eller Teknologiledelse. Jeg bruker en del 3D-modellering i fagrelaterte prosjekter og i egne prosjekter, så det har kommet godt til nytte. 

7. Hvorfor valgte du å begynne på Produksjonsteknikk?

Jeg valgte Produksjonsteknikk grunnet den unike kombinasjonen av ingeniørvitenskap, verdiskapning og ledelse. Jeg visste at Bergen hadde gode ingeniørutdanninger så jeg hadde veldig lyst til å studere der.

8. Hva er det kjekkeste med det studiet du går nå?

Det kjekkeste er nivået av tillit universitet har til studentene. Det gjør at vi har fri tilgang til det meste av utstyr, laboratorier og verksted hele døgnet. Dermed har vi gode muligheter til å utvikle egne prosjekter og få mer praktisk erfaring. Studiet er midt i blinken for meg.

9. Hvilken type stillinger ønsker du å få etter du er ferdig utdannet?

Drømmejobben måtte være å jobbe for et selskap som utvikler friluftsutstyr.

10. Har du et godt råd til nyutdannede Produksjonsingeniører som vil studere videre?

Tørr å undersøk andre universitet som du kanskje ikke har hørt så mye om. Jeg visste så vidt hvor Narvik var og ikke at de universitet, men det viste seg at de hadde to studieretninger som begge var ekstremt relevant. I tillegg til Engineering Design har de master i Industrial Engineering i bunn og grunn er master i Produksjonsteknikk.