Eirik S.png

Eirik Strønen

Alder: 32 Uteksaminert: 2013

1. Hvor jobber du nå, og hvilken stilling har du?

Jobber for Benarx Solutions AS, som er et datterselskap av Beerenberg Corp. Stillingen jeg har er Product manager.

2. Hvilke arbeidsoppgaver innebærer denne stillingen?

Product manager har det overordnede ansvaret for produktene. Benarx produserer isolasjonsprodukter for olje og gass industrien og leverer produkter i store deler av verden. Mitt ansvarsområde er alt fra tekniske spesifikasjoner for produktene, markedsføring, branding, økonomi, utvikling av eksisterende produktportefølge og igangsetting av utviklingsprosjekter for nye produkt. Under hvert punkt er det mange ulike oppgaver av både teknisk, men også økonomisk rettede oppgaver.

3. Har du hatt andre stillinger siden uteksaminering, i så fall hvilke?

Startet som Ingeniør i Beerenberg og jobbet som konsulent innenfor isolasjon, stillas og overflate for Reinertsen V&M i litt over halvannet år. Deretter startet jeg som ingeniør i Benarx, med engineeringsarbeid og utvikling av produktene. Jobbet med det i to år. Startet så som product manager og har hatt stillingen i ca ett år.

4. Har du tatt videreutdanning siden bacheloren, eventuelt hva og hvor?

Har akkurat startet på en master i økonomi og ledelse.

5. Har du fagbrev, i så fall i hva?

Nei, jeg har ikke fagbrev.

6. Hvilket fag fra Produksjonsteknikk har du hatt mest nytte av?

Det er vanskelig å si spesifikt, men det som er fint med produksjonsteknikk er at den er tverrfaglig i større grad enn de andre ingeniørlinjer ved HIB. For min del har det vært svært positivt, da mine muligheter har vært større. Dette vil helt klart være avhengig av hva man synes er spennende å jobbe med.

7. Hvorfor valgte du å begynne på Produksjonsteknikk?

Det var tverrfagligheten som fristet og jeg er veldig glad for valget. Blandingen av ingeniør og økonomi (valgte ekstra økonomifag som valgfag) er noe jeg liker veldig godt.

8. Hvilken utdanning har de du jobber med som er i en sammenlignbar stilling?

I dagens stilling er vi to stykker som har fordelt produktporteføljen. Det er en stilling som krever teknisk forståelse, men økonomisk retning er nok mer vektlagt pga at det er det fagområdet som tar størst del. I utviklingsprosjekter er min rolle typisk den kommersielle delen. Min kollega som har samme stilling er økonom.

9. Hva er det kjekkeste med å gå fra studentlivet til arbeidstilværelsen? (utenom lønn)

Det å skape noe, forbedre produkter/prosesser/løsninger, se at tiltak man igangsetter har en verdi og får en betydning for selskapet som helhet er det som gjør jobben spennende og interessant.

10. Har du et godt råd til nyutdannende Produksjonsingeniører som skal begynne med jobbsøkingen?

Tør å gå din egen vei, vær nyskjerrig og ikke vær redd for å gjøre en oppgave du i utgangspunktet synes er litt skummel. Hopp i det så får du både erfaring og kompetanse som du kan trenge senere. Mange jeg studerte med hadde veldig mange planer for karriereprogresjon, men finn noe du liker og gjør det beste du kan, så går det deg vel. Husk at veien til målet er for de fleste den største delen av et arbeidsliv, uansett om du ønsker å bli toppleder eller spesialist, så bruk den så godt som mulig.