Bedriftsbesøk til Framo Flatøy AS

Vi arrangerte et bedriftsbesøk til Framo Flatøy AS for 1.klasse.

Når de kom ble møtt i resepsjonen av HMS-ansvarlig som tok de gjennom en kjapp presentasjon av bedriften, HMS-regler og produktene som blir solgt på huset. Så gikk turen videre ned i verkstedene. Studentene ble først vist rundt på maskineringsavdelingen der de fikk se fresemaskiner, dreiebenker, verktøybur med alle mulige måleverktøy og maskineringsverktøy. De fikk også komme inn i lærecellen for maskineringslærlingene der de ble vist ulike tegneprogram. Så fikk de se et maskineringsprogram, simulering, og de ble vist hvordan produktet gikk fra råemne til ferdigstilt del.

Etter dette gikk turen inn til sveiseverkstedet. Her fikk de se sveisemaskiner, induksjonsovner, ulike sveiseapparat og hvordan de blir brukt. I lærecellen for sveiselærlingene ble de også vist hvordan man punkter og etter hvert sveiser sammen til et ferdigstilt produkt. Så gikk vi inn til plateverkstedet der studentene fikk se valsemaskiner, plasmaskjæremaskiner, laserbrennere, knekkemaskiner, renoveringsmaskiner og ulike klippemaskiner. Så gikk turen ned til NDT-avdelingen (non-destructive-testing) der studentene fikk se hvordan sveisene blir testet før de blir godkjent. De ble vist hvordan man bruker penetrant og magnetpulver til å se porer i sveisen, i tillegg til å få komme inn på røntgenavdelingen å få se hvordan man tar røntgen av en sveis. Etter dette fikk de fremkalle røntgenbilde og se hvordan sveisen så ut innvendig.

De ble tatt videre ned mot monteringsavdelingene der de fikk se de ulike produktene som Framo Flatøy leverer. Alt fra miljøvernsutstyr til brannmoduler og pumper. De fikk også se verkstedet der alle automatikerene jobber og vist hvordan de tester produktene før de blir sendt videre. Så gikk turen innom en malingsavdeling, rørmonteringsavdeling og tilslutt innom lageret. Her fikk de se logistikk og varemottaket på Flatøy. Omvisningen var svært lærerik og teoretikerne fikk en mye bedre forståelse for den praktiske delen av ingeniørfaget.

Julebord

I tradisjons tro ble det også i år arrangert julebord av linjeforeningen. Årets julebord hadde vi på studentbaren Kronbar oppe på Høgskolen. Det ble en vellykket kveld vil vi si, med god mat og god stemning med underholdning som Kahoot Quiz, bingo og ikke minst kåringer!

Vi vil gratulere årets konge og dronning, Jonas og Ingeborg, og årets produksjonsteknikker Markus. Vi håper alle koste seg og at det ble et fint lite avbrekk nå når eksamensperioden nærmer seg med stormskritt! 

Produksjon til Kong Oscar

For litt siden ble AIØ-lekene arrangert på Høgskolen og laget som representerte Produksjonsteknikk kom på 2.plass noe vi er meget stolt over! AIØ-lekene ble arrangert av Studentrådet AIØ i samarbeid med linjeforeningene på Høgskolen. Lekene besto av ulike konkurranser som spisekonkurranse, stabling av bruskassetårn, tautrekk etc. Laget vårt vant i de fleste konkurranser med det holdt ikke helt i finalen dessverre, men vi kan si oss godt fornøyd med andre plassen.

Med medalje ble det selvsagt også premie! Hele produksjonsteknikk fikk reservert andre etasje på Kong Oscar, noe vi benyttet oss av denne uken. Det ble en hyggelig kveld med bilijard, shuffleboard og ikke minst god stemning :) 

Bedriftsbesøk til Intermec

Linjeforeningen arrangerte et bedriftsbesøk til Intermec, på Askøy. Der fikk vi en fin omvisning rundt i verkstedet, hvor vi blant annet fikk en gjennomgang av hvilke typer maskiner de hadde og maskinenes funksjoner. De fortalte oss om deres arbeidsprosesser, hvilke type maskindeler de lagde og hvem de produserte til. Vi var også så heldig at vi fikk lage vår egen del i en dreiebenk. Besøket var en veldig fin måte for å hjelpe oss teoretikere til å skape en bedre forståelse for den praktiske delen av ingeniørfaget.  

Linjeforeningsdag - Grill n´chill

Fredag var det klart for årets første arrangement med linjeforeningen. Som en del av fadderuken var det satt av en dag til linjeforeningene hvor hver linjeforening ved HIB hadde sitt eget opplegg. Vi i produksjonsteknikk dro opp til fysakhallen for å grille og spille sandvolleyball. Arrangementet var for alle som går produksjonsteknikk både 1,2 og 3 klasse! Vi håper alle koste seg! :) 

Velkommen til den nye hjemmesiden til Produksjonsteknikk!

Da har vi endelig lansert den nye hjemmesiden for Produksjonsteknikk ved Høgskolen i Bergen. Etter flere måneder med jobbing kan vi stolt vise frem denne siden, som har som formål å fremme ingeniører ved Produksjonsteknikk. 

Her vil det komme blogginnlegg som viser hvordan hverdagen til en student ved Produksjonsteknikk på HiB kan være. 

Nye blogginnlegg kommer snart.